Pleisterwerk

Pleisterwerk is een gladde wand- en plafondafwerking die zowel binnen als buiten kan worden toegepast. Voor pleisterwerk zijn 2 verschillende varianten. Zo gebruiken we voor binnen een gipsgebonden mix en voor buiten is cementgebonden. Mocht je pleisterwerk buiten willen aanbrengen dan kan je kiezen uit verschillende afwerkingen. Een goede afwerking voor pleisterwerk is noodzakelijk omdat gips vocht opneemt, dan zet het altijd af naar buiten. Het heeft voornamelijk als doel om de onderlaag te egaliseren, het wegwerken van oneffenheden en glad maken van muren en plafond. Pleisterwerk geeft de ruimte dan ook een strakke uitstraling. Ook is het een geschikte ondergrond voor behang of verf.

Ben je op zoek naar een frisse, nieuwe look van je woning? Wil je een moderne uitstraling? Of wil je een goede basis voor het aanbrengen van behang of sierlijsten? Dan is pleisterwerk mogelijk geschikt voor jou.

Mogelijkheden pleisterwerk

Pleisterwerk kan zowel binnen- als buitenshuis worden aangebracht en kan zowel vlakke als hele ruwe en ongelijke ondergronden egaliseren. Bij een relatief vlakke ondergrond, hoeft er maar een dunne laag pleister aangebracht te worden. Op een ruwe ondergrond zoals metselwerk te egaliseren, is er een dikkere laag nodig. Dit wordt ook wel raapwerk genoemd.

Pleisterwerk kan in elke ruimte worden toegepast. Je zou het kunnen toepassen in de woonkamer, slaapkamer of in de hal. Ook in de badkamer of keuken kan het worden aangebracht. In de afwerking moet er wel rekening worden gehouden met de vochtigheid van deze ruimtes. Pleisterwerk is minder bestand tegen water en met de juiste toplaag of coating kan je de muren of plafond een vochtwerende eigenschap meegeven.

Stoot je per ongeluk een keer tegen de muur aan waardoor het pleisterwerk beschadigt? Dan is dit geen groot probleem. Het voordeel van pleisterwerk is dat het heel gemakkelijk en netjes gerepareerd kan worden bij eventuele beschadigingen. In het geval van stucwerk met structuur is dit vrijwel onmogelijk, omdat de originele structuur niet is na te reconstrueren.

Pleisterwerk is een heel geschikt stucwerk om in elke ruimte toe te passen voor mooie, strakke muren als eindresultaat of een goede basis voor verdere afwerking.

Afwerking

Voor een nog strakker eindresultaat is het mogelijk om het aangebrachte pleisterwerk te schuren. Ook kunnen gepleisterde wanden of plafonds eventueel afgewerkt worden met latexverf. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de wanden te laten behangen. Wil je toch een meer decoratieve afwerking, dan is pleisterwerk de ideale ondergrond voor lijstwerk en ornamenten!

Wil je meer weten over pleisterwerk en wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wij bieden ook het plaatsen van lijstwerk en ornamenten en het schilderen van de muren en plafond aan. Zie hiervoor ‘lijstwerk en ornamenten‘ en ‘texspuiten‘.

Offerte aanvragen

Jeffrey Coppens

Eigenaar Stukadoorsbedrijf Coppens B.V.

Contact