Texspuiten

Wil je de wanden of het plafond voorzien van een nieuw kleurtje? Dit kan snel en eenvoudig met texspuiten. Met texspuiten voorzien we de wanden en het plafond van een goede laag verf. Bij texspuiten wordt er gebruikgemaakt van een airless spuitmachine. Deze techniek geeft een hoogwaardige en exclusieve afwerking en heeft een betere hechting dan wanneer er met verf wordt gerold. De airless techniek is een snelle wijze voor het aanbrengen van de latex verf, waarbij de structuur van de ondergrond bewaard blijft.

Waar kan texspuiten worden aangebracht?

Texspuiten kan overal worden toegepast, zowel in een nieuwbouwwoning als een bestaande oudere woning. Soms is het wel noodzakelijk om eerst een pleisterlaag aan te brengen voordat de muren en plafonds van een verflaag voorzien kunnen worden. Dit is niet bij alle woningen van toepassing, op locatie kunnen wij je adviseren over de conditie van de woning.

Texspuiten is toepasbaar op iedere ondergrond die je normaal gesproken wilt gaan schilderen. Er zijn een aantal uitzondering die afgeplakt moeten worden. Denk hierbij aan kozijnen en raampartijen, maar ook vloeren, keukens, stopcontacten en mogelijk andere delen van de ruimte. Deze afgeplakte delen zijn uitgesloten voor texspuiten, deze moeten met de hand of rollers worden geverfd.

Kleurmogelijkheden

Bij texspuiten wordt gebruikgemaakt van latexverf. Binnen latexverf kun je kiezen uit een grote collectie kleuren, maar er zijn ook genoeg keuzemogelijkheden in glansgraden. Zo kun je kiezen voor mat, zijdeglans en hoogglans. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Je kunt ook kiezen uit verschillende schrobklasse. Deze schrobklasse bepalen hoe afwasbaar en vlekbestendig de latexverf is. Wij maken gebruik van 3 verschillende klassen met iedere hun eigen kwaliteiten. Hierbij heb je de keuze uit:

  • Klasse 1: Deze verf is uitstekend reinigbaar en vlekbestendig en is geschikt voor bijvoorbeeld keukens en bestand tegen koffie, rode wijn en etensresten.
  • Klasse 2: Deze verf is eenvoudig te reinigen met een nat doekje of een spons en doet niet onder aan de weerbaarheid van klasse 1. De verf is alleen minder vlekvast en is niet bestand tegen rode wijn en koffie, maar wel tegen etensresten en drankresten. De verf is minder slijtvast en wordt vaker gebruikt op plafonds.
  • Klasse 3: Deze verf is zonder een extra coating lastig te reinigen. Als de muren niet intensief gebruikt worden is het geen probleem. Echter, met kinderen en drukke ruimtes adviseren wij een klasse hoger te nemen. Deze verf is namelijk kwetsbaarder, maar heeft wel een hoge kleurintensiteit.
Resultaat

Texspuiten van de wanden of plafonds geeft een mooier resultaat dan het traditioneel verven. Het eindresultaat is een strak, egaal en mooi geverfde muur en/of plafond.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een strak geverfde muur of plafond in jouw woning of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op of vraag meteen een offerte aan. Benieuwd naar het resultaat? Neem dan vrijblijvend een kijkje in onze showroom en we leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn. Ook hiervoor kun je gebruikmaken van onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

Jeffrey Coppens

Eigenaar Stukadoorsbedrijf Coppens B.V.

Contact