Spachtelputz

Ben je benieuwd naar het prachtige stucwerk met een korrelige structuur? Dan ben je op de juiste plek. Spachtelputz is een mooi en sterk sierpleistersoort en wordt al jaren gebruikt om wanden mee aan te kleden. Het is een populaire soort stucwerk en dat komt door zijn sterke eigenschap. Dit komt doordat het materiaal opbouw. De met spachtelputz afgewerkte wanden en plafonds kunnen tegen een stootje.

Waar kan spachtelputz worden aangebracht?

Het is wel van belang dat het op een zeer vlakke ondergrond wordt aangebracht. Indien de muren oneffenheden hebben, kunnen deze beter eerst egaal en glad gepleisterd worden. Bovendien kan spachtelputz niet op elke ondergrond worden aangebracht. Op bijvoorbeeld hout is het niet aan te brengen. Ondergronden waar spachtelputz wel op aangebracht kan worden zijn, vlakke en draagkrachtige ondergronden. Spachtelputz is een geschikt stucwerk voor in de woon-, eet-, en slaapkamer, maar ook in de keuken, hal en doucheruimte is het mogelijk. Zelfs op buitenmuren kan het worden aangebracht.

Kleurmogelijkheden

Spachtelputz kan in elk gewenste kleur worden aangebracht. De gekozen kleur wordt toegevoegd en wordt er door de spachtelputz heen gemengd. Op deze manier is het stucen en schilderen in één keer klaar. Buiten de eenvoud is zorgt deze techniek er ook voor dat de kleur een kleurvaster effect krijgt. Bij een eventuele beschadiging van het stucwerk, blijft de kleur hetzelfde.

Qua kleurkeuze zijn de mogelijkheden onbeperkt. Elke RAL of NSC kleur kan namelijk gekozen worden. Op een gegeven moment toch toe aan een nieuw kleurtje? Ook dat is geen probleem, want spachtelputz is gewoon over te schilderen.

Mogelijkheden genoeg

Niet alleen de kleur valt te bepalen, ook kun je kiezen hoe fijn of grof de korrel moet zijn voor de textuur. De kleinste korrels hebben een doorsnee van 0,5 mm. Dit maakt de wanden nagenoeg glad. De grootste korrels hebben een doorsnee van 2 mm. Dit geeft het stucwerk een grover resultaat. Heb je keuzestress? De fijnere korrel zijn nu populairste korreldikte is 0,5 mm en 1 mm. En wij kunnen je hier altijd in adviseren! Zou je graag een keer het verschil zelf willen zien? Dit is mogelijk in onze showroom, neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te plannen. We leggen je graag de verschillen uit en adviseren je over de trends binnen ons vakgebied.

Offerte aanvragen

Jeffrey Coppens

Eigenaar Stukadoorsbedrijf Coppens B.V.

Contact