Schuurwerk

Veel mensen weten niet dat er een verschil is tussen spachtelputz en schuurwerk. Schuurwerk is een afwerking na het aanbrengen van stucwerk, herkenbaar aan de korrelige structuur en de cirkelvormen. Spachtelputz is een egaal aangebracht stucwerk, met een fijne of grove structuur erin. Er zijn zelfde banen te zien in deze techniek, in tegenstelling tot schuurwerk. Het schuurwerk wordt in halve draaien aangebracht op de wand of plafond, waardoor er vloeiende en unieke patronen ontstaan.

Deze methode geeft je plafond of wand een interessant uiterlijk en creëert sfeer in de ruimte, zonder dat het te opvallend aanwezig is.

Fijn en grof schuurwerk

Binnen schuurwerk heb je de keuze tussen een fijne en grove variant. Fijn schuurwerk heeft een fijne korrel. Grof schuurwerk heeft een grotere korrel. De structuur is hierdoor ook grover en maakt diepere strepen.

Fijn schuurwerk creëert een moderne en ruimtelijke sfeer. Grof schuurwerk geeft juist een gezellige en knusse sfeer. Zo creëer je met schuurwerk verschillende uitstralingen.

Schuurwerk mogelijkheden

Schuurwerk is niet stootvast en kan makkelijk beschadigen. Om die reden wordt er vaak gekozen om alleen plafonds te bekleden met schuurwerk, Schuurwerk is op allerlei mogelijke plekken toe te passen, ook in de badkamer. Schuurwerk kan goed vocht opnemen en ook weer afgeven. Het nadeel van schuurwerk is dat het niet stootvast is, het kan hierdoor makkelijk beschadigen. Om die reden wordt er vaak gekozen om alleen het plafond te voorzien van schuurwerk, maar wanden zijn zeker niet uitgesloten.

Schuurwerk droogt egaal wit op en hoeft daarom niet meer geverfd te worden. Er kan altijd gekozen worden om na een aantal jaar te gaan verven, alleen gaat dan een groot gedeelte van de slagen verloren.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een net iets andere afwerking voor je plafond of muur en wil je weten wat de prijs hiervan is? Vraag dan een offerte aan. Of wil je liever eerst wat meer weten over deze manier van stucen? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje in onze showroom!

Offerte aanvragen

Jeffrey Coppens

Eigenaar Stukadoorsbedrijf Coppens B.V.

Contact